top of page

Wat is Krav Maga

/Cos

1.webp
3.jpeg

Het verhaal

"Krav maga (Hebreeuws, contactgevecht) is een verdedigingskunst die zijn oorsprong heeft in Tsjecho-Slowakije en Israël. De oprichter van de beweging is de Hongaars-Israëlische Imi Lichtenfeld, ook bekend onder de Hebreeuwse leenvertaling van zijn naam Imi Sde-Or of kortweg Imi."


Krav Maga is het meest doeltreffende en realistische zelfverdedigings- en close-combatsysteem(COS).

Het systeem is zo ontworpen dat om het even wie, jong en oud, man of vrouw, het succesvol kan toepassen, onafhankelijk van de lichamelijke mogelijkheden van de betrokkene.

Het systeem is tevens gebaseerd op natuurlijke reflexen, en op principes in plaats van technieken. Er zijn ook geen regels of beperkingen, de focus ligt op zelfverdediging, niet op competitiesport. We noemen het dan ook geen sport maar een zelfverdedigingssysteem.

Krav Maga komt oorspronkelijk uit Israël waar het systeem aan het leger werd onderwezen. Later werd het systeem aangepast voor burgers. Krav Maga trainingen behelzen vele aspecten, vaak uiteenlopende realistische situaties, zoals een ontvoeringssituatie, nachtelijk geweld, VIP protection, verdedigingen tegen bedreigingen met een vuurwapen of aanvallen met een mes, enzovoort.

De basis skillset van Krav Maga bestaat grotendeels uit technieken die snel effect hebben en vlot aan te leren zijn. Dit komt door de focus op technieken die aansluiten bij natuurlijke reflexen van iemand die zich dient te verdedigen.

Het wordt internationaal beschouwd door experts in krijgskunsten en gevechtsinstructeurs als een praktische, doeltreffende en innovatieve zelfverdedigings-methode. De methode werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het Israëlische leger en veiligheidsdiensten, en werd sindsdien aangepast voor gebruik door burgers in het dagelijkse leven.     

 

Voel je welkom om eens te komen kijken, of gratis een eerste les te komen volgen. 

bottom of page